Sveriges Flagga

Polens flaggaStorbritannien och Nordirlands flagga
Start Historia Produkter Tillbehör Certifiering Erbjudande Kontakt Shop
Certifiering

LENO footwear

CERTIFIERINGSKRAV

CERTIFIERADE YRKESSKOR

 

För att skor ska få kallas yrkesskor och säljas inom EU-unionen krävs att de genomgår särskild utprovning. Hur skorna ska testas och vilka krav de ska uppfylla vid utprovningen styrs av normen EN 344. Denna norm anger baskraven för utprovningen. Ingående normer för arbetsskor återfinnes i normerna EN 345 - EN 347.


 

Certifierade skor enligt norm:

EN ISO 20345:2011 Klass SB+E

 

EN ISO 20347:2011 Klass 0

Skor anpassade för EN 20345 är försedda med tåhätta av stål eller komposit material. Normen anger att skyddet ska tåla en anslagskraft på 200 Joule, ett tryck på 15000 N samt att skorna har en energiupptagande slitsula.

Skor anpassade för EN 20347 är utan tåhätta. Skorna är framtagna för kommersiellt bruk och utgör ett gott miljöskydd för fötterna. 0 anger att skorna är klassade som yrkesskor.

OVANLÄDER (nåtling)

Ovanlädret testas för att uppfylla de krav som ställs avseende: riv– och draghållfasthet, ventilering av vattenånga samt pH-värde.

 


BINDSULOR

Vid framtagning av bindsulor är tillverkaren bunden av de krav som normen föreskriver i fråga om nötningsmotstånd, vatten-upptagning (svett absorption) pH-värde samt tjocklek


SLITSULOR

För att slitsulor ska få användas till yrkes skor gäller att de uppfyller fastställda krav på riv– och nöt-ningshållfasthet, böj utmattning, hydrolys (vattenupptagning) oljebeständighet samt tjocklek.

  LENO Skydds & Yrkes skor

  LENO footwear        original

 

LENO’s arbetsskor tillverkas med egenutvecklade bindsulor för bästa passform. De material som förekommer är Texon 480, Cambrelle samt svinläder. Även slitsulorna (Clog och Kil) i samtliga toffelmodeller är egen utveckling och tillverkas endast till LENO footwear original. Med sin speciella passform har skorna blivit mycket omtyckta. Till ovandelarna används utvalt läder av nöt som belagts med ett tunt lager av polyuretan (PU).

LENO footwear

Box 1259, 251 12 HELSINGBORG

Sweden

Tel/fax: 042-12 90 45

E-mail: info@lenofootwear.se

Webb: www.lenofootwear.se

LENO när foten får bestämma

 

Copyright 2010 LENO footwear